sobota 17. mája 2014

Larimar - atlantský kameň

Larimar je jedným z kamienkov na ktoré mám slabosť. Rada ho sama nosím a som šťastná, keď z neho tvorím šperky.
Zložením je to modrý pektolit - kremičitan vápenatosodný. Farbu má azúrovo-modrú ako Karibské more s bielymi žilkami.


Meno Larimar dostal podľa dcéry jedného z objaviteľov "Larissa" a prípona "mar" je z španielskeho slova more. Objavili ho totiž na pláži Barahona Miguel Mendez a Norman Rilling v roku 1974. Už predtým v roku 1916 objav azúrovo modrého kameňa oznámil španielsky kňaz, ale nezačala sa ťažba.
Je to jeden z najvzácnejších kameňov, lebo sa predpokladá že do roku 2020 bude úplne vyťažený. Vyskytuje sa len v Dominikánskej republike. Domorodý obyvatelia ho nosili ako kameň šťastia s hojivými účinkami. Verili, že ich ochráni od zlých duchov, smrteľných chorôb a prírodných katastrof.

Larimar prebúdza ženskú silu a upokojuje emócie. Je duchovným kameňom, pretože otvára vstup do nových dimenzií. Podporuje evolúciu na Zemi v zmysle otvárania myslí ľudstva a zvyšovania úrovne vedomia. Pomáha meditovať, upokojiť sa, zladiť telo s dušou. Spája nositeľov so svetom anjelov. Prináša ochranu proti stresu, ale aj od osôb, ktoré zneužívajú vašu dobrotu. Nabáda k prevzatiu kontroly nad vlastným životom a nedovolí skĺznuť do role mučeníka. Podporuje vlastnú tvorivosť.
Farbou by sa radil ku krčnej čakre, ale stimuluje aj srdečnú, korunnú a tretie oko. 
Zdravotne pomáha pri problémoch s chrupavkami, kĺbmi. Spriechodňuje zablokované tepny. Dokáže "vytiahnuť" bolesť po priložení na postihnuté miesto. Zmierňuje komplikácie súvisiace s alergiami. Odstraňuje bloky v hrudi, krku a hlave.

Čistí sa prúdom tečúcej vody a nabíja na rannom slnku, alebo podvečer pred západom.
Ak chcete vidieť viac šperkov, ktoré som vytvorila z Larimarov, pozrite si krátke video.

Do tvorenia :)
KJ

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára